Clicky


DB Schenker lanceert nieuw Europees wegvervoernetwerkconcept: efficiënter, sneller, frequenter

DB Schenker lanceert nieuw Europees wegvervoernetwerkconcept: efficiënter, sneller, frequenter
13-01-2016 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN(B) - De wereldwijde logistieke dienstverlener DB Schenker voert een volledige transformatie door van zijn pan-Europees wegvervoernetwerkconcept.

Zo zal DB Schenker zijn wegvervoerklanten over heel Europa meer vertrekken aanbieden, snellere transittijden en een efficiëntere afwikkeling van hun zendingen door het standaardiseren van de workflow in de verschillende Europese landen. Het New Gateway System-concept wordt vanaf 15 januari gradueel uitgerold en gaat van start tussen België, Duitsland en Frankrijk.

In het nieuwe concept verdwijnen de bestaande producten DB SCHENKERsystem standard, DB SCHENKERsystem top en DB SCHENKERsystem top12.

Voortaan kunnen de klanten kiezen tussen:

DB SCHENKERsystem classic voor groepagezendingen binnen vastgestelde afleveringstijden.

DB SCHENKERsystem speed voor tijdsgevoelige zendingen met een zo kort mogelijke en vastgestelde transittijd.

DB SCHENKERsystem fixed day voor zendingen die geleverd worden op een door de klant gewenste dag buiten de standaard transittijd.

“Door onze wagens efficiënter in te zetten op nationale en internationale trajecten, meer capaciteit aan te bieden op de belangrijkste internationale verbindingen en de operationele processen in alle landen te standaardiseren, zullen onze klanten kunnen genieten van kortere trajecten en dus snellere leveringen, frequentere vertrekken en een vereenvoudigde en transparantere afwikkeling van hun zendingen. Onze wegvervoerbranches in Mechelen, Zwevegem en Eupen zullen ten volle deel uitmaken van dit nieuwe concept en fungeren als platform voor de dagelijkse roundtrips en als hub voor het samenstellen van groepagezendingen. Voor dit concept zal DB Schenker zijn jumbovloot inzetten met wagens uitgerust met 2 afzetbakken van 7,82 meter”, verduidelijkt Ulrich Pütz, managing director bij Schenker nv.

Al naargelang het New Gateway System ingang vindt in het pan-Europese wegvervoernetwerk van DB Schenker, zullen de bestaande producten vervangen worden door DB SCHENKERsystem classic, DB SCHENKERsystem speed en DB SCHENKERsystem fixed day. Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge.

DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.