Clicky


Winter overvalt Rusland

Winter overvalt Rusland
13-01-2016 11:21 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MOSKOU - Voor de eerste keer dit winterseizoen hebben koude en sneeuw het openbare leven in de West-Russische steden verlamd. Moskou zette duizenden gemeentewerkers in om de wegen in en rond de hoofdstad te ontdoen van een dikke laag sneeuw.

Woensdagochtend gingen liefst 15.000 voertuigen van de stad de straten op om de sneeuw te ruimen. In de enorme metropool was het verkeer vastgelopen. Op de drie internationale luchthavens van Moskou werden tientallen vluchten geannuleerd. Ook in Sint Petersburg kwam het openbare leven grotendeels tot stilstand.

De meteorologen in Rusland voorspellen nog meer sneeuw en vorst. Wat verder van Moskou verwijderd is het al langer koud. Het Openbaar Ministerie onderzoekt hoe het kan dat een automobilist bij Orenburg, 1300 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad, kort na de jaarwisseling in een file kon doodvriezen. Ondanks hevig aandringen van automobilisten kwamen de hulpwerkers pas na zestien uur in actie. Het autoverkeer was vastgelopen terwijl de temperatuur was gedaald tot 16 graden onder nul.