Clicky


Wegenwacht: twee keer zo druk als normaal

Wegenwacht: twee keer zo druk als normaal
18-01-2016 10:57 | Binnenland | auteur ANP]

DEN HAAG - Door de vrieskou heeft de Wegenwacht van de ANWB het maandagmorgen drukker dan op een 'gewone' maandagmorgen. Een woordvoerder van de pechhulpdienst denkt dat de teller aan het eind van de dag op ongeveer 6000 pechgevallen uitkomt. Op een normale maandagmorgen zijn dat er gemiddeld 3000.

"Wij zijn vanmorgen al heel wat keren gebeld voor het plaatsen van accu’s of om automobilisten te helpen met startproblemen'', aldus een woordvoerder. De bezetting bij de Wegenwacht is maandagmorgen "flink opgeschroefd’’. De pechgevallen doen zich door het hele land voor.

Automobilisten met een elektrische auto kunnen mogelijk minder kilometers rijden omdat er veel energie nodig is om het in de auto warm te maken. Het speciaal verwarmen van autostoelen, buitenspiegels en autoruiten kost extra energie.

Carglass waarschuwt voor stukken ijs die van vooral vrachtwagens op auto’s kunnen vallen. "Het gebeurt zelden dat er een ijsblok daadwerkelijk door een autoruit vliegt, maar de klap kan wel eens schrikreactie veroorzaken waardoor de automobilist een ongeluk kan veroorzaken'', aldus een woordvoerder van het bedrijf.