Clicky


'Handvol partijen' over voor doorstart V&D

'Handvol partijen' over voor doorstart V&D
19-01-2016 00:21 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De groep overnamekandidaten voor het failliete V&D dikt steeds verder in. De curatoren maakten maandag bekend dat zij zowel voor de warenhuisketen als voor de restaurants van La Place "verschillende nadere biedingen'' hebben ontvangen. Ze zeggen nu druk bezig te zijn om deze biedingen te bestuderen en te vergelijken. Komende dagen zal met een "handvol partijen'' verder worden gesproken.

De curatoren kregen eerder ,,een zeventigtal'' schriftelijke voorstellen binnen van partijen met interesse. Daaruit hadden ze vorige week "meer dan tien serieuze gegadigden'' geselecteerd, die een nadere bieding mochten doen. Concrete namen zijn nooit genoemd.

V&D werd op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels en restaurants blijven voorlopig open. In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa 10.000 werknemers nog tot half februari doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. Naar verwachting wordt er in de loop van deze week meer duidelijk over de afwikkeling van het faillissement.