Clicky


Ex-tennisprof Nick Lindahl bekent matchfixing

Ex-tennisprof Nick Lindahl bekent matchfixing
25-01-2016 10:28 | Sport | auteur ANP

SYDNEY - Voormalig tennisprof Nick Lindahl heeft maandag bij een rechtbank in Sydney schuld bekend in een matchfixingzaak. De 26-jarige Australiër, die nu als tenniscoach werkzaam is, heeft toegegeven dat hij bij een klein toernooi in het zogenoemde Futures-circuit in Toowoomba in september 2013 opzettelijk heeft verloren van een lager geklasseerde speler.

Lindahl, die in 2010 zijn hoogste positie op de wereldranglijst bereikte (187e), bekende dat hij twee gokkers vooraf had ingeseind over zijn geplande nederlaag. Zij wilden met die informatie financieel een aardige slag slaan. Het wedkantoor Sportsbet ontdekte echter de relatief grote bedragen die waren ingezet op het onbeduidende tennisduel en schrapte meteen alle weddenschappen op deze partij en schakelde de politie in.

Lindahl werd vorig jaar gearresteerd. Zijn zaak zou voor Kerstmis 2015 voorkomen, maar door ziekte van een advocaat werd het proces uitgesteld. Ruim een week geleden kwam onder meer de BBC met onthullingen over tal van topspelers die worden verdacht van matchfixing.