Clicky


Staking hindert Frans luchtverkeer

Staking hindert Frans luchtverkeer
25-01-2016 17:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

PARIJS - De Franse luchtverkeersleiding DGAC krijgt dinsdag te maken met een staking en heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd uit voorzorg een op de vijf vluchten te annuleren. Dat liet de dienst maandag in een verklaring weten.

Volgens DGAC zal het luchtverkeer in het hele land last hebben van de acties door ambtenaren, die koopkrachtverbetering eisen. Mensen die dinsdag met het vliegtuig reizen, wordt aangeraden inlichtingen in te winnen bij hun luchtvaartmaatschappij.

Air France liet weten dat in ieder geval alle vluchten naar verre bestemmingen volgens dienstregeling worden uitgevoerd. Wel snijdt de Franse zustermaatschappij van KLM, zoals gevraagd door de luchtverkeersleiding, in het aanbod aan vluchten binnen Europa.

Niet alleen in de lucht zorgen stakingsacties dinsdag voor problemen. Ook taxichaffeurs leggen naar verwachting op grote schaal het werk neer, uit protest tegen de opkomst van nieuwe vervoerssdiensten zoals Uber. De chauffeurs dreigen onder meer de toegangswegen naar de twee belangrijkste Parijse luchthavens te blokkeren.

In het onderwijs en de zorg wordt dinsdag eveneens gestaakt. Later in de week verplaatsen de acties zich naar andere overheidssectoren.