Clicky


Politie houdt verdachte aan in zaak ontvoering vrachtwagenchauffeur

Politie houdt verdachte aan in zaak ontvoering vrachtwagenchauffeur [+video]
27-01-2016 14:04 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - De politie heeft een 42-jarige man uit Hollandsche Rading aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een vrachtwagenchauffeur in oktober vorig jaar. Dat meldt de politie middels het programma Opsporing Verzocht.

Op dinsdagochtend 27 oktober vertrekt een vrachtwagenchauffeur met een container vol ananassen uit de Rotterdamse haven. De ananassen zijn bedoeld voor een bedrijf in het Zuid-Hollandse Strijen. Hij rijdt via de N217 door het buitengebied van Mijnsheerenland. Op de provinciale weg rijdt een rode Volkswagen Golf hinderlijk voor de vrachtwagen uit. De bestuurder trapt op de rem en zorgt dat de vrachtwagen flink vaart moet minderen ter hoogte van het Texaco-tankstation.

Door het afremmen kan een Volvo V60 vanaf het tankstation invoegen. De Volvo rijdt nu voor de Golf en de vrachtwagen uit. In de Volvo zitten in elk geval drie personen, waarvan twee in een politieuniform.

Op een kruispunt even verderop krijgt de chauffeur het teken ‘Stop, Politie!’. Dit gebeurt vanuit de Volvo. Twee nepagenten in politie-uniform vragen de chauffeur uit te stappen en in de Volvo te gaan zitten. Die vertrekt en de vrachtwagen blijft achter.

De politie vermoedt dat er behalve ananassen een partij verdovende middelen in de container lag.

De vrachtwagenchauffeur moet overstappen in een Volkswagen Transporter. In die auto wordt de chauffeur naar het Gelderse dorp De Steeg gebracht. Daar wordt hij op de Havikerwaard uit de auto gezet. Hij is geschrokken en in de war en kan zich weinig herinneren van de daders.

Na de ontvoering blijft de vrachtwagen met container achter op de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland. Om 07.22 uur wordt de vrachtwagen overgebracht naar een bedrijfsterrein zo’n 1,5 kilometer verderop. Daar, op de Reedijk in Heinenoord, wordt de oplegger met container ontkoppeld en achter een witte trekker bevestigd. De gestolen trekker blijft achter.

Op bewakingsbeelden ziet de politie dat de witte trekker een dag eerder al is neergezet op dat bedrijfsterrein. Dat gebeurt op maandag 26 oktober, rond 15.35 uur. Op dat moment met een gele kentekenplaat. De politie vermoedt dat de gestolen container na Heinenoord naar Montfoort in de provincie Utrecht is vervoerd. Mogelijk hebben de daders zich tussen 08.00 en 10.15 uur in die omgeving opgehouden.

Daarna is de trekker met container verder gereden richting Moordrecht. Rond 10.45 rijdt de wagen het bedrijventerrein Gouwe Park op. De container wordt daar aan de Grote Esch leeg achtergelaten. De trekker gaat er met onbekende bestemming vandoor.

In Moordrecht heeft de witte trekker een Franse kentekenplaat: BA-051-KS. Dat is te zien op bewakingsbeelden. Een dag eerder zat er een gele plaat op deze trekker toen deze in Heinenoord werd gestald.

Heeft u meer informatie of tips die de politie zou kunnen helpen? Dan vindt u door hier te klikken alle informatie van Opsporing Verzoch/Landelijke Eenheid.