Clicky


Exceptioneel transport van windmolenvleugel goed verlopen

Exceptioneel transport van windmolenvleugel goed verlopen [+foto's&video]
29-01-2016 14:09 | Speciaal Transport | auteur Redactie [FE]

WIERINGERWERF - "Na maanden van voorbereiding is het dan toch gelukt om het transport op zijn plaats te krijgen", meldt René van Bavel van De Jong Transportvergunningen BV vrijdagochtend aan Transport Online. 

Het betrof hier een transport van een windmolenvleugel, met de totale transportafmetingen van 75m x 4.43m x 4.40m en een gewicht van 48 ton. Voor nu is dit het grootste transport van een windmolenvleugel ooit in Nederland.

Eind oktober kreeg De Jong Transportvergunningen BV de opdracht om dit transport te verzorgen. Niet alleen het aanvragen van de benodigde vergunningen, maar ook het nemen van verkeersmaatregelen behoorde tot de opdracht.

Maandenlang is er intensief overleg geweest tussen de transporteur, De Jong Transportvergunningen BV, de Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, van Doorn Geldermalsen B.V., en de begeleidingsfirma, wat resulteerde in een gedegen route onderzoek, en een goed onderbouwd vervoersplan.

"Eind januari zijn alle benodigde vergunningen aangevraagd, welke we ook zeer snel kregen", aldus van Bavel.

"26 januari is het transport vertrokken vanuit Duitsland, en stond op 27 januari aan de grens bij Tegelen. Vanaf daar hebben onze begeleiders hem opgepakt, en gebracht naar de parkeerplaats de Koggen, op de A7 ter hoogte van Hoorn."

"Donderdagavond 28 januari was het zover, het laatste en tevens moeilijkste stuk van de reis. Om 22:15 uur werd het transport opgepakt vanaf de parkeerplaats, voor de laatste 33 kilometer. Om 00:30 uur was de vleugel op zijn plaats van bestemming. ", besluit René van Bavel.


Nog veel meer foto's van dit bijzondere transport vindt u in ons fotoalbum!