Clicky


Rotterdam The Hague Airport bleef in 2015 binnen de normen geluidsbelasting

Rotterdam The Hague Airport bleef in 2015 binnen de normen geluidsbelasting
29-01-2016 16:25 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is in 2015 binnen de grenswaarden van de geluidsbelasting gebleven. Dat blijkt uit de handhavingsrapportage die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op 29 januari heeft gepubliceerd in de Staatscourant. Daarin doet de ILT verslag over de naleving van de milieuregels en de grenswaarden voor de geluidbelasting door RTHA en de gebruikers van de luchthaven. De rapportage betreft de periode 1 november 2014 tot en met 31 oktober 2015.

Overige bevindingenrapportage      

Op RTHA zijn 975 nachtvluchten uitgevoerd waarbij de ILT twee overtredingen heeft geconstateerd met betrekking tot vluchten na 23.00 uur. Een van de overtredingen is door de ILT geaccepteerd vanwege uitzonderlijke weersomstandigheden. Voor de andere overtreding heeft de ILT een luchtvaartmaatschappij een waarschuwing gegeven.

Bij circuitvluchten (les- en oefenvluchten) zijn geen onrechtmatigheden gevonden. Van de in totaal 294 militaire vluchten die zowel overdag als in de nacht op de luchthaven zijn toegestaan, vlogen er 20 in de nacht. Alle onderzochte afwijkingen van vertrekroutes waren het gevolg van aanvullende instructies van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).