Clicky


Vrachtwagen weggesleept na niet betalen boete wegens slapen in cabine

Vrachtwagen weggesleept na niet betalen boete wegens slapen in cabine [+foto's]
05-02-2016 09:34 | Controles | auteur Redactie [FE]

VLAARDINGEN - Donderdagnacht 5 februari heeft de LichtBlauwe Brigade in samenwerking met de politie op een flink aantal plekken gecontroleerd. De controle richtte zich vooral op slapende vrachtwagenchauffeurs. Volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is slapen op de openbare weg verboden. Mocht de regel overtreden worden kan er een boetebedrag van 149 euro opgelegd worden.

In Vlaardingen is langere tijd veel overlast geweest van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Deze chauffeurs sliepen in hun cabine. Dit is in heel Vlaardingen niet toegestaan behalve op de KW-Haven. Hier worden vergunningen uitgedeeld. Zonder vergunning mag ook hier niet worden geslapen. Na de ontstane klachtenregen is er vaker en meer gecontroleerd op dit feit. Sinds de actievere controleren is de overlast aanzienlijk gedaald.

Op meerdere plekken surveilleerden de handhavers. Bij constatering van de overtreding werd de vrachtwagenchauffeur een bekeuring opgelegd. Omdat deze chauffeurs vaak van buitenlandse komaf zijn moest er direct worden betaald. Dit kon zowel giraal als contant.

Weggesleept

Mocht het boetebedrag niet voldaan kunnen worden dan werd de vrachtwagen afgesleept.

In totaal zijn er zeven bekeuringen uitgedeeld, waarvan er één niet betaald kon worden. De chauffeur kon de boete helaas niet direct betalen. Zijn truck is door een bergingsbedrijf afgesleept. De chauffeur moest zijn nacht verder moeten doorbrengen in een hotel. Hij kan de wagen pas terug krijgen wanneer het boetebedrag voldaan is.

Naast de boetes werd ook één waarschuwing uitgedeeld.

Inbraak

Tijdens de actie is er ook een aanhouding verricht. Handhavers en een politieagent zagen hoe een man over het hek van een bedrijventerrein klom. Deze man is op heterdaad aangehouden voor een (poging) inbraak.