Clicky


Sligro Food Group neemt het Belgische JAVA Foodservice over

Sligro Food Group neemt het Belgische JAVA Foodservice over
16-02-2016 10:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VEGHEL - Sligro Food Group uit Veghel heeft het Belgische JAVA Foodservice uit Rotselaar overgenomen.

JAVA Foodservice is een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt en richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens. Sligro Food Group heeft de ambitie met JAVA Foodservice de komende jaren verder te groeien in haar huidige marktsegmenten in België onder de naam JAVA Foodservice.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Met de overname van JAVA Foodservice zet Sligro Food Group een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Niet alleen is JAVA zelf een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart voor de Sligro-formule in de Belgische markt ondersteunen.

JAVA Foodservice realiseerde in 2015 een omzet van € 129 miljoen. Op fulltime basis zijn er 280 medewerkers werkzaam. Sligro Food Group verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Wim Claes, CEO JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company: “De familie Claes is bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder haar leiding heeft doorgemaakt. De familie heeft goed nagedacht over de toekomst van het JAVA Foodservice bedrijf, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen. De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken bestond uit enerzijds overdracht van de activiteiten van JAVA Foodservice aan Sligro Food Group en anderzijds behoud en verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company, dit in professioneel partnership met JAVA Foodservice en Sligro Food Group in Nederland.

Het management van JAVA Foodservice blijft aan en daarmee krijgen de heer Erik Veyt en mevrouw Chris Teugels als hoofddirectie de dagelijkse leiding over het bedrijf. De heer Wim Claes zal de komende maanden zijn werkzaamheden aan hen overdragen en zich vanaf 1 juli volledig gaan richten op The JAVA Coffee Company.

In 2015 behaalde Sligro een omzet van bijna € 2,7 miljard met een nettowinst van € 81 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg ruim 5.700.