Clicky


Van den Bosch Transporten kiest Quintiq voor optimalisatie wereldwijde logistiek

Van den Bosch Transporten kiest Quintiq voor optimalisatie wereldwijde logistiek
18-02-2016 10:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ERP - Donderdag maakte Quintiq, een toonaangevende leverancier van supply chain planning & optimization (SCP&O) oplossingen, bekend dat Van den Bosch Transporten haar logistieke processen gaat optimaliseren met behulp van het planning- en optimalisatieplatform van Quintiq.

Van den Bosch Transporten is als logistiek dienstverlener internationaal actief met het transport van vloeistoffen en droge bulk voor zowel food- als non-foodsectoren. Het bedrijf verzorgt voor klanten intermodaal goederenvervoer en heeft wereldwijd 350 trucks, 1000 opleggers en chassis en meer dan 4000 containers in gebruik.

Van den Bosch Transporten kent een planningsvraagstuk dat tot een van de meest complexe in de wereld van intermodaal bulkcontainertransport wordt gerekend. Zo moeten planners rekening houden met productverontreiniging, klantspecifieke reinigingsvoorschriften en zorgen voor een juiste inzet van en evenwichtige verdeling van materieel. Ook het selecteren van de optimale modaliteit is een belangrijk aandachtspunt.

In het verleden gebruikte het bedrijf naast een Transport Management System (TMS) verschillende aanvullende systemen om op verzoeken te reageren en routes te berekenen. In het bedrijf ontstond de behoefte aan één integrale oplossing om in alle complexe aspecten van haar bedrijfsvoering te voorzien en tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid te verbeteren.

De eenheid voor vloeibaar chemisch wegtransport van Van den Bosch Transporten werkt inmiddels met het plannings- en optimalisatieplatform van Quintiq. De overige business units, verspreid over de wereld, volgen in de nabije toekomst. Dit enkele, geïntegreerde platform vervangt alle huidige planningssystemen van Van den Bosch Transporten. Quintiq biedt het bedrijf volledig inzicht in de bedrijfsvoering op elke planningstermijn. Bovendien maakt de oplossing duidelijk welke effecten beslissingen hebben op de bedrijfsdoelen.

Het systeem is geprogrammeerd met alle randvoorwaarden en eisen die specifiek voor de bedrijfsvoering van Van den Bosch Transporten gelden. Hierdoor kan de juiste combinatie tussen materieel en opdracht worden gemaakt. Opdrachten worden optimaal aan containers of trailers toegewezen door het optimale pad in het intermodale netwerk uit te stippelen.

Waar nodig in het geselecteerde pad, worden laadeenheden optimaal aan trucks toegewezen. Handmatige planning behoort voor de planners van Van den Bosch Transporten tot het verleden, waardoor zij nu aanzienlijk meer tijd overhebben voor overige belangrijke taken.

"Quintiq wierp zich gedurende het implementatieproces op als een echte partner. Al snel nadat de eerste business unit was overgegaan op het planningsplatform van Quintiq, werden aantoonbare voordelen waargenomen", aldus Marcel Wouterse, lid van het directieteam van Van den Bosch Transporten.

"Quintiq geeft ons real-time inzicht in onze activiteiten, wat maakt dat wij sneller en beter dan ooit kunnen reageren. Hierdoor kunnen wij de kosten terugdringen, onze klanten op logistiek gebied beter ondersteunen en uiteindelijk het bulktransport, wat onze hoofdactiviteit is, naar een hoger niveau tillen."

"Het is ons een groot genoegen de handen met Van den Bosch Transporten ineen te slaan", aldus Rob van Egmond, CEO van Quintiq. "Onze intuïtieve softwareoplossing zal Van den Bosch Transporten helpen haar bedrijfsdoelen te behalen en betekent voor Quintiq een verdere versterking van de toegevoegde waarde die wij de bulktransportsector hebben te bieden."