Clicky


Auto rijdt bejaarde vrouw dood in tehuis Emmen

Auto rijdt bejaarde vrouw dood in tehuis Emmen
23-02-2016 10:01 | Ongevallen | auteur ANP

EMMEN - Een 53-jarige automobiliste uit Emmen is dinsdagochtend op de Weerdingerhaag een wooncomplex voor ouderen binnengereden. Daarbij kwam een 92-jarige bewoonster om het leven en raakte een 77-jarige bewoonster gewond, meldt de politie.

De 53-jarige automobiliste kwam vanuit de richting van de Warmeerweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrouw op de verkeerde weghelft en reed vervolgens de stoep op. Ze botste met haar auto tegen de gevel van het wooncentrum. Het voertuig kwam deels terecht in een recreatiezaal. Daar waren op dat moment twee bewoonsters op een hometrainer aan het fietsen. De 92-jarige bewoonster kwam onder de auto terecht. Ze overleed op de plaats van het ongeval.

Een 77-jarige bewoonster raakte gewond aan haar been. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 53-jarige automobiliste verkeerde in shock en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Ze was niet lichamelijk  gewond. Ze werd vervolgens aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

De vrouw zat samen met haar dochtertje in de auto. Het meisje raakte niet gewond en werd door omstanders opgevangen. Verkeersspecialisten van de politie doen nader onderzoek naar de toedracht.