Clicky


Nog eens vier nieuwe Scania's voor TVT

Nog eens vier nieuwe Scania's voor TVT
23-02-2016 10:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ASSE-MOLLEM(B) - Het Belgische transportbedrijf TVT en Scania vormen sinds jaar en dag een meer dan geslaagd huwelijk. Het transportbedrijf uit Asse-Mollem werkt reeds 40 jaar samen met de Zweedse vrachtwagenfabrikant, en voor andere merken is er totaal geen plaats in het wagenpark. Met de aankoop van vier nieuwe trekkers van het type R450 LA 4x2 MNB Streamline Topline, mag het duidelijk zijn dat er nog altijd geen roest zit op deze fantastische relatie.

TVT is gespecialiseerd in het nationaal en internationaal vervoer van vetstoffen, plantaardige oliën en voedingsmiddelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een wagenpark dat uitsluitend uit Scania’s bestaat. In de loop van 2015 kocht TVT twee trekkers van het type R450 Euro 6 SCR Streamline.

Gelet op de gunstige verbruikscijfers van deze voertuigen, ging TVT over tot de bestelling van vier nieuwe exemplaren. De eerste twee werden reeds geleverd. De andere twee worden in maart verwacht.

Eddy Van Tricht, Managing Director van TVT: “Ons blind vertrouwen in Scania heeft verschillende redenen. Zo is er onder meer een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, een interessant eigen gewicht, technische oplossingen zoals de transmissie zonder ontkoppelingspedaal en het verbruik. Een ander belangrijk aspect is dat onze chauffeurs absoluut met Scania willen rijden.”

“Zeer goed bewust van onze activiteiten.”

Eddy Van Tricht is merkbaar tevreden over het brandstofverbruik: “De nieuwe R450-trekkers Streamline verbruiken gemiddeld tussen 28 en 31 liter per 100 km, wat voortreffelijk is als je rekening houdt met onze activiteiten. Aan de hand van week- en maandrapporten zijn we in staat om het verbruik zeer nauwkeurig op te volgen. Bovendien voorziet Scania bij elke aankoop een chauffeursopleiding rond economisch en veilig rijden. Wat ons betreft is dit een fantastisch initiatief om het verbruik en de verkeersveiligheid te verbeteren.”

De nieuwe trekkers van TVT zijn uitgerust met een Topline-cabine met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen. De Euro 6 SCR only-trekkers beschikken over integrale luchtvering. Ze worden geleverd in het typische oranje van de onderneming. TVT beschikt over een eigen werkplaats, maar indien nodig wordt beroep gedaan op Scania Huizingen – “ook al sinds 40 jaar”, benadrukt Eddy van Tricht – of Scania Neder-over-Heembeek. “Twee Scania-vestigingen waar we perfect gelukkig mee zijn.”