Clicky


Bestuurder Bram Gräber weg bij Air France-KLM

Bestuurder Bram Gräber weg bij Air France-KLM
01-03-2016 16:31 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - De Nederlandse bestuurder Bram Gräber vertrekt per 1 juni bij Air France-KLM. Hij gaat aan de slag bij baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag bekend.

Gräber had de vrachtdivisie onder zijn hoede sinds het vertrek vorig jaar van de eveneens Nederlandse topman Erik Varwijk. Daarnaast was hij binnen het hoofdbestuur verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Transavia. Toen Air France-KLM anderhalf jaar geleden aankondigde een Europese tak van de prijsvechter op te zetten, was hij de beoogde topman. Die plannen strandden evenwel op fel verzet bij de Franse vakbonden.

Voordat Gräber toetrad tot het holdingbestuur in Parijs was hij onder meer directeur van KLM Nederland en van de Nederlandse tak van Transavia. Hij was sinds 1995 in dienst bij de luchtvaartmaatschappij. ,,Wij zijn Bram zeer erkentelijk voor zijn inzet en resultaten bij KLM in deze verschillende posities, en wensen hem alle succes in zijn toekomstige functie'', aldus huidig KLM-topman Pieter Elbers in een interne mededeling.

De overstap van Gräber is "zijn persoonlijke keuze'', zei een woordvoerster van Air France-KLM. Wie hem opvolgt is nog niet bekend. Wel gaf de woordvoerster aan dat het de bedoeling is de verhouding tussen Franse en Nederlandse bestuurders in het uitvoerend comité te houden zoals die nu is, tien om vier.

Bij Boskalis krijgt Gräber de leiding over de maritieme dienstverlening binnen de offshoredivisie. Daaronder valt onder meer het overzees transport van zware ladingen.