Clicky

FC Utrecht maakt eind aan bekeravontuur VVSB

02-03-2016 23:00 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - FC Utrecht heeft de bekerdroom van amateurclub VVSB woensdag verstoord. De eredivisieclub versloeg de topklasser in de halve eindstrijd met 3-0 en staat op 24 april in de finale van het KNVB-bekertoernooi.

Zoals verwacht probeerde VVSB vooral om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven door met de hele ploeg te verdedigen. FC Utrecht had moeite in de drukte maar kreeg voor rust al een hele reeks kansen. Mark van der Maarel, Sébastien Haller en Patrick Joosten waren allen dicht bij de openingstreffer maar de beste kansen waren voor Ruud Boymans die terugkeerde in de basis van de ploeg van Erik ten Hag. De trefzekere aanvaller kreeg de grootste kans voor rust in de 38e minuut maar hij kopte tegen de paal.

De opzet van de amateurs slaagde. Bij rust was er nog niet gescoord. Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was ongewijzigd. Utrecht bleef aandringen en VVSB-doelman Ruben Valk kreeg de kans om uit te groeien tot de held van Noordwijkerhout.

Met enige mazzel viel na bijna vijf kwartier alsnog de bevrijdende treffer voor FC Utrecht. Een schot van aanvoerder Van der Maarel werd van richting veranderd door Peet van der Slot. De VVSB-verdediger had toch al niet zijn avond omdat hij zijn voetbalschoenen was vergeten mee te nemen naar de Galgenwaard en ze moest laten nabezorgen door de politie. Het verzet van de bezoekers was gebroken en Sébastien Haller benutte vlug erna een vrije kans om alle spanning uit de wedstrijd te halen. Patrick Joosten maakte in blessuretijd de derde Utrechtse treffer.

FC Utrecht moest op weg naar de finale onder andere afrekenen met titelverdediger FC Groningen en landskampioen PSV en staat voor de zesde keer in de geschiedenis in de finale van het bekertoernooi. In 1985, 2003 en 2004 werd de hoofdprijs gewonnen.

De tegenstander in de eindstrijd komt uit Feyenoord-AZ, een duel dat donderdagavond wordt gespeeld.