Clicky


Goodman tekent voor 158.000 m2 logistieke ruimte in de Benelux en wil verder uitbreiden

Goodman tekent voor 158.000 m2 logistieke ruimte in de Benelux en wil verder uitbreiden
04-03-2016 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Goodman Group, een wereldwijde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed, heeft de eerste helft van het boekjaar 2016 (FY 2016) succesvol afgerond. Goodman heeft huurovereenkomsten getekend voor bijna een miljoen m2 logistieke ruimte in continentaal Europa, met momenteel meer dan 720.000 m2 in aanbouw, waarvan ongeveer 544.000 m2 startte in de verslagperiode.

Goodman heeft in de Benelux overeenkomsten getekend voor een verhuurbare oppervlakte van in totaal 158.000 m². Dit succes komt voort uit de grote verhuuractiviteit binnen het bestaande portfolio van Goodman, waardoor de bezettingsgraad in België en Nederland 100 procent blijft. Daarnaast wil de Group zijn aanwezigheid in de twee belangrijkste Europese landen voor logistiek vastgoed verder uitbreiden.

Krachtig portfolio in België

In de eerste helft van het boekjaar zag Goodman veel verhuuractiviteit binnen zijn vastgoedportfolio in de Benelux, van in totaal 96.000 m². In België realiseerde Goodman een belangrijke huurverlenging met Distrilog, een aanbieder van logistieke diensten aan derden, een faciliteit van 45.000 m² in Willebroek. Deze faciliteit wordt gemoderniseerd met LED- verlichting en bewegingssensoren om de operationele efficiëntie van het gebouw verder te verbeteren.

"De huurverlenging laat onze toewijding, als lange-termijn eigenaar en beheerder van industrieel vastgoed, bij het handhaven van de kwaliteit van ons vastgoed zien. Ons doel is om altijd de best mogelijke faciliteiten aan onze klanten te bieden; duurzaamheid en een lager grondstoffenverbruik spelen hierin een steeds grotere rol", aldus Kim Cornille, Country Manager België bij Goodman.

Daarnaast rondt Goodman momenteel één van de grootste ontwikkelingsprojecten in België af, een turnkey-vestiging van 52.000 m² voor Mobis, waarin eveneens LED-verlichting en bewegingssensoren zijn verwerkt. Goodman wil zijn portfolio ook uitbreiden via de actieve marketing van diverse grondbanken, zoals Puurs. Hier is in totaal 25.000 m² verhuurbare grond beschikbaar die kan worden opgedeeld in kleinere eenheden. 

Groeiende aanwezigheid in Nederland

Tijdens de verslagperiode tekende Goodman samen met de logistiekaanbieder Nabuurs één van de grootste ontwikkelovereenkomsten in Nederland voor een Europees distributiecentrum van 61.700 m². De nieuwe faciliteit wordt uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

Binnen het bestaande Goodman-portfolio zijn de huurcontracten verlengd met Tommy Hilfiger (26.000 m²) en Kuehne + Nagel (25.000 m²), respectievelijk gevestigd in Venlo en Helmond.

"Het is een sterke start van het boekjaar geweest, dat de kwaliteit van onze vastgoedoplossingen en de aantrekkelijkheid van ons bestaande portfolio laat zien", aldus Tia van Beek, Country Manager Nederland bij Goodman. Om het portfolio uit te breiden, zal Goodman haar grondbank in Venlo actief op de markt brengen, waar de Group een nieuwe logistieke ruimte tot 20.000 m2 kan ontwikkelen.

Wereldwijde trends en resultaten

Goodman blijft inspelen op de sterke wereldwijde vraag naar moderne, kwalitatief hoogwaardige logistieke ruimte in belangrijke gateway-steden.

In de eerste helft van FY2016 steeg de Group’s totale activa onder beheer tot €22.4 miljard, een stijging van 10 procent in vergelijking met FY2015. De Group had 72 nieuwe ontwikkelingsprojecten in behandeling in 11 landen wereldwijd. De bezettingsgraad van de panden in de kernportefeuille werd gehandhaafd op 96 procent.