Clicky


Ongevallen met schoolbussen in Duitsland

Ongevallen met schoolbussen in Duitsland  [+foto's]
04-03-2016 10:40 | Ongevallen | auteur ANP

MERZIG - In Duitsland zijn vrijdagmorgen twee schoolbussen van de weg geraakt. Een bus is vrijdagmorgen in de Duitse deelstaat Saarland van de weg geraakt en omgekieperd. Zes kinderen zijn gewond geraakt, meldde de krant Bild. Het ongeluk was op een landweg circa 30 kilometer ten noordwesten van Saarbrücken. De buschauffeur wilde op de smalle weg wat ruimte maken voor een auto die wilde inhalen en raakte daarbij de macht over het stuur kwijt.

Bij het Beierse Wiesenfelden, circa 130 kilometer ten noordoosten van München, raakte een schoolbus van de weg als gevolg van een foute inhaalmanoeuvre van een automobilist. De buschauffeur verkeert in shock, 27 kinderen zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht en twee moesten er behandeld worden.

Er zijn deze week al drie ongelukken in Duitsland met een bus met kinderen geweest. Maandag verloor een bus met dertig kinderen die 80 kilometer per uur reed plotseling twee wielen in Beieren. De 63-jarige bestuurder wist desondanks de controle over het stuur te behouden. Niemand raakte bij dat incident gewond.