Clicky


Achttien nieuwe DAF XF440 voor Bakkerij Holland

Achttien nieuwe DAF XF440 voor Bakkerij Holland
04-03-2016 13:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VRIEZENVEEN - Vandaag, vrijdag 4 maart, zijn de eerste vier DAF FT XF440 Super Space Cab’s afgeleverd bij Bakkerij Holland in Vriezenveen. Dit zijn de eerste vier uit de serie van in totaal achttien DAF trucks, welke zijn gekocht bij DAF dealer Sent Waninge.

Bakkerij Holland kent zijn oorsprong in Vriezenveen. De oprichter, Hendrikus Holland, startte in 1937 daar een ambachtelijke bakkerij. Nu, bijna 80 jaar later, belevert Holland dagelijks meer dan 500 winkels met 54 eigen trekker-oplegger combinaties.

Dit doen zij vanuit hun fabrieken in Vriezenveen en Roosendaal. Het transport en logistiek heeft Holland volledig in eigen beheer. De DAF trucks, met de 440PK 11 liter motor, zijn voorzien van het DAF Silent pakket. Door inschakeling van de ‘Silent Modus’ maakt de truck niet meer geluid dan 72dB(a), waardoor ruimere aanrijtijden bij de winkels mogelijk zijn. Aangezien het om winkel bevoorrading gaat, zijn deze ruimere aanrijtijden van groot belang.

De mooie en imposante uitstraling van de trucks maakt dat ze, dan misschien niet gehoord, maar zeker wel gezien worden in het straatbeeld.