Clicky


AGRO Merchants Group neemt Spaans koel- en vrieshuis APC over

AGRO Merchants Group neemt Spaans koel- en vrieshuis APC over
08-03-2016 15:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARCELONA - AGRO Merchants Group heeft de overname van Almacenes de Productos Congelados (APC) uit Spanje aangekondigd. De acquisitie omvat ook Insofrisa S.A. en Zarantapec S.L. van de DRS Group. Deze Spaanse bedrijven zijn nu onderdeel van AGRO Merchants Group.

De strategische positie van APC betekent voor AGRP Merchants Group een aanvulling op hun bestaande netwerk door een nieuwe product-/marktcombinatie. APC werkt namelijk met volautomatische opslagsystemen van waaruit ook volautomatisch op laagniveau kan worden gepickt. Dit doen zij met name voor de retail en foodservice markt, de sector waarin zij specialist zijn. Daarnaast verzorgen zij ook de complete logistieke afwikkeling. APC bedient ook andere markten zoals producenten en traders met value added warehousediensten.

Carlos Rodriguez, voorzitter van AGRO Merchants Group Europe, zei: “APC heeft een jarenlang track record in de bediening van grootschalige oplossingen voor diepgevroren consumentenproducten en andere marktsegmenten binnen de ‘cold chain’ industrie. APC’s infrastructuur, IT-systemen en automatiseringsmogelijkheden, samen met een goed management team, versterkt onze positie in Spanje waardoor we onze bestaande en nieuwe klanten nog beter in hun behoeften kunnen voorzien."

Claudio Mealli, voorzitter van de DRS Group, verteld: “De Groep vond zijn oorsprong vanaf 1971 in Italië en ging in 1987 in Spanje van start. We zijn trots op ons familiebedrijf en onze klantrelaties die soms al meer dan 40 jaar duren. Onze Spaanse vestiging hebben we verkocht aan Agro Merchants Group, zelf gaan we met de vestiging in Italië door onder de naam DRS Group. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van APC onder leiding van Agro Merchants Group. Zij hebben de middelen, de kennis en het netwerk om APC verder te ontwikkelen in de Spaanse markt.”

De overname door AGRO Merchants Group bevestigt verder hoe belangrijk het Iberisch schiereiland is voor het bedrijf en zijn relaties. In de haven van Algeciras wordt momenteel hard gewerkt aan een grote uitbreiding van de capaciteit, die na verwachting eind augustus 2016 klaar is.

APC versterkt de footprint en de behoefte van Agro Merchants Group om een totaal logistiek concept voor het Iberische land te ontwikkelen. APC is een leider in dit marktsegment en heeft met twee locaties, op 25 km en 30 km ten noorden van Barcelona, een uitstekende bereikbaarheid via de belangrijkste snelwegen. De faciliteiten hebben een totale oppervlakte van 67.000 m² en bieden mogelijkheden om verder uit te breiden. De huidige opslagcapaciteit is 55.000 palletplaatsen. APC bevindt zich aan de bovenkant van de markt en streeft naar een hoog kwaliteits- en customer serviceniveau. APC heeft de volgende certificaten: ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004, OHSAS 18001: 2007, SMETA, IFS en URSA.