Clicky


DHL breidt pakketnetwerk uit naar Scandinavië, Finland en de Baltische staten

DHL breidt pakketnetwerk uit naar Scandinavië, Finland en de Baltische staten
10-03-2016 19:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - DHL gaat samen met het Finse postbedrijf Posti en Bring, een dochteronderneming van het Noorse postbedrijf, de krachten bundelen in een gezamenlijke B2C infrastructuur voor pakketbezorging in heel Scandinavië, Finland en de Baltische staten. Het wordt daar het grootste pakketnetwerk, met tegen het einde van 2016 ruim 6.500 Parelshops en Parcelstations (pakketkluizen).

Door deze samenwerking, die in werking treedt op 1 april, wordt het Europese DHL Parcel-netwerk voor grensoverschrijdende e-commerce met zeven landen uitgebreid. De uitbreiding is in lijn met de strategie van DHL om de e-commerce markt in Europa te ontwikkelen en klanten een goede infrastructuur te bieden. In de afgelopen twee jaar is de footprint van DHL Parcel aanzienlijk vergroot. Het omvat nu 16 van de belangrijkste Europese e-commerce markten en biedt online retailers een geharmoniseerd netwerk met gestandaardiseerde diensten.

"Veel van onze klanten verschepen nu al artikelen naar de landen in heel Noord-Europa. Samen met onze lokale partners, willen we hen helpen bij hun groei en het ontwikkelen van de e-commerce markt in deze landen", aldus Jürgen Gerdes, CEO van de Post-eCommerce-Parcel-divisie van Deutsche Post DHL Group.

"Om te beginnen bieden we de 22 miljoen online shoppers in Noord-Europa gemakkelijke toegang tot het grootste Parcelshop-netwerk op dit gebied."

Met de samenwerking speelt DHL Parcel in op de sterke grensoverschrijdende online winkelentrend in Noord-Europa en op de e-commerce ontwikkelingen in het algemeen. Volgens een recent rapport van de Europese Commissie, heeft meer dan 56 procent van alle Europeanen ten minste een keer iets in een niet-binnenlandse online shop besteld.

Verwacht wordt dat de huidige 22.8 miljard euro aan e-commerce bestedingen in Scandinavië, Finland en de Baltische staten tot 2020 met 6 procent per jaar zal groeien.

DHL Parcel is aanwezig in 16 Europese landen: Duitsland, Nederland, België Luxemburg, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Estland, Letland en Litouwen. In lijn met de strategie van de groep wordt steeds gekeken naar een verdere uitbreiding van dit netwerk.