Clicky


'TSN dinsdag of woensdag failliet verklaard'

'TSN dinsdag of woensdag failliet verklaard'
15-03-2016 11:52 | Financieel | auteur ANP

ALMELO - TSN Thuiszorg wordt dinsdag of woensdag failliet verklaard. Dat heeft Martin van Oosten van CNV Zorg & Welzijn gezegd. Hij baseert zich op een brief die het personeel heeft ontvangen van de curator.

De vakbond heeft inmiddels een banenplan uitgewerkt om ontslagen medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft hiervoor 10 miljoen euro uitgetrokken.

TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. Het bedrijf kwam echter in financiële nood en moest veel werknemers op straat zetten. Ook probeerde het de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar daarin werd het door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.

Inmiddels zijn ruim 4000 medewerkers overgenomen door een andere thuiszorgorganisatie, waaronder Buurtzorg Nederland. ,,Circa 4000 werknemers hebben redelijke vooruitzichten om ander werk te vinden. Zij én de overige 4000 medewerkers kunnen gebruik maken van dit banenplan'', aldus CNV.