Clicky


Arvato opent nieuw logistiek centrum in Gennep

Arvato opent nieuw logistiek centrum in Gennep
16-03-2016 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENNEP/GÜTERSLOH - Met een feest voor klanten en medewerkers heeft Arvato SCM Solutions vandaag het nieuwe logistieke centrum in Gennep geopend. In het moderne, 30.000 vierkante meter tellende distributiecentrum zal de internationaal toonaangevende dienstverlener op het gebied van supply chain en logistiek omvangrijke logistieke diensten gaan verlenen. Arvato richt zich hierbij op klanten uit de branches Hightech, Consumer Goods en Healthcare.

"Het nieuwe logistieke centrum is voor ons een belangrijke stap om verder te kunnen groeien op de Nederlandse markt", aldus Andreas Barth, President Hightech & Entertainment bij Arvato SCM Solutions.

"Veel van onze internationale klanten hebben behoefte aan een centraal logistiek magazijn in Europa, van waaruit producten just-in-time kunnen worden geconfigureerd en gedistribueerd."

De nieuwe vestiging in Noord-Limburg is een ideale locatie dankzij de uitstekende infrastructuur. De gekozen locatie ligt direct aan de A77, die goede aansluiting biedt naar Duitsland en de rest van Europa. Daarnaast biedt de nabije aanwezigheid van de barge- en treinterminal goede alternatieve transportmogelijkheden.

Andreas Barth: "Al deze factoren zorgen ervoor dat Nederland een ideale vestigingsbasis binnen Europa is. Dit geldt ook voor de multichannel- en eCommerce-verzending. Onze klanten hechten tevens grote waarde aan het hoge opleidingsniveau van onze medewerkers."

Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum heeft Arvato zo'n 500 banen gecreëerd. "Momenteel wikkelen we de eerste orders voor onze klanten af. De planning is dat in de herfst de complete capaciteit benut zal worden", licht Martijn Nielen, Director Hightech & Entertainment Nederland bij Arvato SCM Solutions, toe. "We hebben het dan over een zendingsvolume van jaarlijks circa vijftien miljoen artikelen."

Naast de normale distributiediensten worden op de vestiging ook complexere diensten zoals productbundeling, productconfiguratie, retourenmanagement en overige value-added services aangeboden. Wat de veiligheid betreft is de vestiging volgens TAPA A gecertificeerd: het hoogste niveau voor de transport- en logistieke branche. De vestiging is bovendien gecertificeerd als AEO (Authorised Economic Operator) en als erkend agent. De erkenning als douane-entrepot biedt klanten maximale flexibiliteit op het gebied van douanevoorwaarden.

Gennep is de derde Nederlandse vestiging van Arvato SCM Solutions. "Met onze nieuwe vestiging zijn we optimaal voorbereid op de groei die wij sinds enkele jaren samen met onze klanten realiseren", concludeert Andreas Barth.

Het dienstverlenende bedrijf heeft de mogelijkheid verder uit te breiden op deze locatie. "Wij voeren op dit moment gesprekken met geïnteresseerde partijen en kunnen in Gennep indien gewenst de capaciteit met nog eens 40.000 vierkante meter uitbreiden", aldus de President Hightech & Entertainment.