Clicky


Doden bij aanslagen in Brussel [UPDATE]

Doden bij aanslagen in Brussel [UPDATE]
22-03-2016 09:44 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BRUSSEL - [update 09:59 uur] Bij een aanslag dinsdagmorgen in de vertrekhal van de luchthaven van Brussel zijn veel slachtoffers gevallen. De federale politie bevestigde een dode en meerdere gewonden als gevolg van twee explosies die kort na elkaar waren. In de Europese wijk van Brussel zou in zeker een metrostation een ontploffing zijn geweest. De metro in Brussel is vervolgens gesloten. In Nederland worden ook extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Volgens de Vlaamse zender VRT zijn er minstens dertien doden en 35 zwaargewonden op het vliegveld. Het persbureau Belga berichtte dat volgens ooggetuigen voor de explosies in de vertrekhal schoten zijn gehoord en er mogelijk iets in het Arabisch is geroepen.

Ooggetuigen hebben melding gemaakt van grote schade aan het luchthavengebouw. Plafondtegels zijn naar beneden gevallen, ramen zijn kapotgeslagen. Over de precieze plek van de ontploffingen doen verschillende verhalen de ronde. Er is volgens de omroep VRT nog een derde bompakket aangetroffen.

De luchthaven is voor alle verkeer gesloten. Alle vluchten worden omgeleid, zoals naar bijvoorbeeld Maastricht of Charleroi. De plaatselijke autoriteiten hebben een rampenplan afgekondigd en ziekenhuizen gealarmeerd. De Belgische regering heeft de Nationale Veiligheidsraad onder leiding van premier Charles Michel bijeengeroepen.