Clicky


Tielen Transport breidt opnieuw vloot uit met 15 FH-trekkers

Tielen Transport breidt opnieuw vloot uit met 15 FH-trekkers
22-03-2016 11:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DESSEL(B) - De groep Tielen uit het Belgische Dessel heeft vijftien Volvo FH-trekkers in ontvangst genomen. Ze vullen de vloot aan van de transportdochters Tielen Transport, Detraco en Vermic, die volledig bestaat uit Volvo Trucks.

Tielen Group is al jaren actief in de verkoop en bewerking van allerhande mineralen en grondstoffen, zoals zand, grind, kwarts en dergelijke. Zij verpakt, mengt, droogt en maalt deze producten en levert ze aan de groothandel en de industrie. Daarnaast is de groep actief in het wegvervoer via Tielen Transport en Detraco (dat in 2009 werd overgenomen). Deze transportfirma's leggen zich respectievelijk toe op vervoer van mineralen, bouwmaterialen en landbouwproducten per kipper; en bulktransport van cement en plasticgrondstoffen voor pvc. Ook het kleinere dochterbedrijf Vermic is actief in kipvervoer. Zakken worden op palletten per schuifzeiloplegger vervoerd.

"Wij hebben opnieuw 15 Volvo Trucks FH-trekkers gekocht. Het gaat zowel om een vervangingsinvestering als een uitbreiding van de vloot. Deze bestaat nu uit een 95-tal trekkers, allemaal Volvo Trucks," aldus Tavi Tielen, gedelegeerd bestuurder van de groep. De uitbreiding komt er omdat vooral de mineralenafdeling groeit.

Jaarlijks 10% meer omzet

Group Tielen realiseert een jaarlijkse omzetstijging van ca. 10%. "Vorig jaar bedroeg de omzet 28 miljoen euro, waarvan 12 miljoen in het transport. Daarvan was ongeveer 60% voor rekening van derden en 40% voor die van de eigen activiteiten," aldus Tielen.

De groep zet ook de binnenscheepvaart in. Grote afstanden worden zoveel mogelijk per boot afgelegd. In dat geval worden de leveringen tot op de eindbestemming met vrachtwagens gedaan. Tielen steunt hiervoor op overslagstations in Dessel, Oelegem, Kallo en Tessenderlo.

"Onze transport- en mineralendivisies vullen elkaar aan. Dat verhoogt de productiesnelheid en verbreedt het geografisch actieterrein. Wij leveren zowel in de Benelux als in Frankrijk, Duitsland en Spanje," vertelt Tielen nog.

15 Volvo FH-trekkers in twee uitvoeringen

De 15 Volvo FH 4x2-trekkers die zopas werden geleverd, hebben een motor van 500 pk en een I-Shit FUEC-versnellingsbak voor een geringer brandstofverbruik. Acht ervan zijn uitgerust met een Globetrotter-cabine en de zeven andere met een Globetrotter XL-cabine. "Die laatste worden bij Detraco ingezet, omdat ze regelmatig in het buitenland rijden en de chauffeurs in de cabine moeten overnachten," zegt Tielen.

Nadruk op veiligheid

"De trekkers zijn ook allemaal uitgerust met de krachtige VEB+ motorrem en natuurlijk de veiligheidspakketten die nu wettelijk verplicht zijn. Tielen Transport rust zijn trekkers al sinds 2010 met die veiligheidsvoorzieningen uit, lang voor ze verplicht werden," voegt Steven Hellemans, verkoopdirecteur bij Garage Kant in Beerse en Olen, toe.

Ook bijzonder aan de vijftien nieuwe trekkers is dat een aslastindicator ingebouwd is. "Zelfs wanneer er nooit overladen wordt, kan het gebeuren - vooral in silotransport - dat tijdens het stuwen van de lading de maximale aslast wordt overschreden. Hiermee laden wij veiliger en kunnen wij boetes vermijden," aldus Tielen tot slot.