Clicky


Maersk Tankers verkoopt vijf schepen aan BW Group

Maersk Tankers verkoopt vijf schepen aan BW Group
30-05-2013 09:41 | Algemeen | auteur de redactie
KOPENHAGEN - Maersk Tankers is voornemens om vijf schepen te verkopen aan de BW Group. De vijf schepen maken onderdeel uit van het Very Large Gas Carrier-segment(VLGC-segment). BW Group neemt de bijbehorende charter verplichtingen mee over.

De transactie is in lijn met de ingezette koers van Maersk Tankers om zich te concentreren op een kleiner aantal segmenten.

Hanne B. Sørensen, CEO van Maersk Tankers: "Deze transactie ondersteunt onze strategie om ons te concentreren op een kleiner aantal segmenten. Ik ben ervan overtuigd dat BW Group dezelfde eersteklas service aan onze klanten zal leveren als wij altijd hebben gedaan. "


Andreas Sohmen-Pao, CEO van BW Group, zegt: "Maersk Tankers heeft een vloot met hoge kwaliteit schepen en BW is blij een deel van deze vloot te verwerven. Met deze aankoop, zullen we in staat zijn om een meer flexibele service te leveren aan onze klanten."

Maersk Tankers en BW Group zullen zorgen voor een soepele overgang van de schepen. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De partijen zijn overeengekomen om geen mededelingen te doen over bepalingen en voorwaarden van de verkoop.