Clicky


A2B-online start container activiteit met nieuwe short sea dienst Moerdijk-Immingham

A2B-online start container activiteit met nieuwe short sea dienst Moerdijk-Immingham
03-06-2013 11:21 | Algemeen | auteur de redactie
A2B-online, de gespecialiseerde traileroperator op het Verenigd Koninkrijk, gaat haar huidige activiteiten fors uitbreiden met het opzetten van een drie maal wekelijkse dienst vanuit Moerdijk naar Immingham. Men heeft hiervoor inmiddels het containerschip de MV 'Veritas H' van 340 teu gecharterd.

"Wij willen graag ons service pakket uitbreiden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om met veel expertise en kennis een container dienst te beginnen, hebben we het besluit genomen", stelt Dinant de Jong, directeur van A2B-online. "De container divisie gaat overigens wel separaat vanuit Moerdijk opereren", voegt Dinant de Jong eraan toe.

"Het is een mooie uitdaging", vervolgt Gerard de Groot, "het concept is goed. In onze voorbereiding hebben we ontdekt dat er grote behoefte is aan een betrouwbare en frequente short sea verbinding vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk en met name naar de Humber, dat heeft onze keuze voor Immingham bepaald. Het biedt de verladers en operators veel ( economische ) voordelen en het is voor A2B-online een goede aanvulling op hun bestaande activiteit."

"Moerdijk is een zeer aantrekkelijke locatie met een interessant achterland, goede infrastructuur voor zowel binnenvaart alsmede voor het spoor. Tevens ligt het economisch gezien zeer gunstig: de afstand tot de eerstvolgende short sea terminal in Rotterdam is meer dan 30 kilometer en dat levert een aanzienlijke besparing op. De wegen rondom Rotterdam en met name de A15 zijn overvol zodat veel productiviteit verloren gaat. Door gebruik te maken van de nieuwe dienst in Moerdijk kan een efficiency slag gemaakt worden. Bovendien is het ook nog eens milieu vriendelijk."

De vertrektijden vanuit Moerdijk zullen maandag-,woensdag- en vrijdagavond zijn waarbij de verschepingen vanuit Immingham een dag later zullen plaatsvinden. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de klant; frequente afvaarten met snelle en betrouwbare doorlooptijden.

In Moerdijk zal de CCT ( Combined Container Terminals) terminal aangelopen worden en in Immingham zal ABP ( Associated British Ports ) het schip gaan behandelen.

"Trots op dit initiatief zijn we zeker", stelt Andre Mast die met zijn 25 jaar ervaring commercieel verantwoordelijk is. Het vertrouwen dat wij van de voornaamste investeerder Kees Vierhouten hebben gekregen, eigenaar van de Vierhouten Groep en mede eigenaar van A2B-online, is fantastisch. "Tevens zullen we in eigen 45ft containers investeren", ‘voegt Gerard de Groot toe . "Deze laadeenheid heeft zich meer dan bewezen over de afgelopen decennia en de vraag hiernaar neemt alleen maar toe."

De MV "Veritas H" zal op 19 juni haar maidentrip maken met een vertrek vanuit Moerdijk.

Lees ook:
» [url=http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=10780#.UaxeiL7CT4Y]A2B-online Transport Waddinxveen stopt: 11 chauffeurs baan kwijt[/url]