Clicky


Zwaartransport met valse papieren van de weg gehaald

Zwaartransport met valse papieren van de weg gehaald [+foto's]
24-03-2016 11:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ARMSHEIM(D) - De Duitse politie heeft donderdagochtend 24 maart rond 03:40 uur een exceptioneel transport van de Duitse A61 gehaald omdat het transport veel te breed leek en geen goede verlichting voerde.

Op de vrachtwagen had de man een grote metalen trommel. Bij controle overhandigde de 32-jarige Roemeense chauffeur van het transport zijn rijbewijs, kentekenbewijs en ogenschijnlijk de juiste vrijstellingen voor het transport. De chauffeur van het begeleidingsvoertuig kon geen papieren overleggen dat hij de papieren had om een zwaartransport te begeleiden. daarnaast sprak de man geen woord Duits.

Toen de politie de vergunningen nader bekeek viel hen op ddat de maten en gewichten van het transport niet overeenkwamen met de vergunningen. Na controle van de vergunningen bleek het hier om vervalste vergunningen te gaan.

Ook het begeleidingsvoertuig voldeed niet aan de gestelde eisen. Zo was het bordje 'exceptioneel transport' bevestigt met een paar spanbandjes.

Het transportbedrijf, de chauffeur en de bestuurder van het begeliedingsvoertuig wacht een strafrechterlijke vervolging en een fikse boete.

Een nieuw goedkeuringsproces voor het transport zal niet meer voor Pasen worden uitgevoerd.