Clicky


Odfjell betuigt spijt over onveiligheid terminal

Odfjell betuigt spijt over onveiligheid terminal
17-06-2013 17:08 | Haven Nieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM (Novum) - Odfjell vindt het 'onacceptabel' dat de veiligheid op de terminal in Rotterdam ter discussie heeft gestaan. De Nederlandse topman Theo Olijve betuigt hierover maandag spijt in een brief aan de relaties van het tankopslagbedrijf. De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert dinsdagochtend zijn onderzoek naar de veiligheid bij Odfjell.

In de brief stelt OIijve dat de 'safety shutdown' van vorig jaar een schok was voor iedereen die bij Odfjell werkt. Inmiddels wordt op een nieuwe manier gewerkt op de terminal en is het Odfjells ambitie om tot de koplopers op het gebied van veiligheid te behoren. "We zijn op de goede weg", aldus Olijve. Hij hoopt op de steun van Odfjells zakenrelaties bij het waarmaken van de ambities.

De tankopslag van Odfjell werd vorig jaar juli stilgelegd na overtredingen op het gebied van veiligheid en milieu. Het bedrijf kampt nog steeds met de gevolgen van deze stillegging. Eerder dit jaar stelden milieudienst DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond al dat het Noorse bedrijf onder verscherpt toezicht blijft staan omdat Odfjell niet kon aantonen dat veiligheidsvoorschriften nu wel werden gevolgd.