Clicky


'Shell zet activiteiten Noordzee in etalage'

'Shell zet activiteiten Noordzee in etalage'
27-03-2016 20:11 | Financieel | auteur ANP

LONDEN - Shell zoekt kopers voor een deel van zijn activiteiten in de Noordzee. Dat schrijft de Britse zondagskrant The Sunday Times op basis van anonieme bronnen.

Volgens de ingewijden heeft de Nederlands-Britse oliereus Bank of America Merril Lynch ingeschakeld om het gesprek aan te gaan met geïnteresseerde partijen.

Shell zou zich niet volledig willen terugtrekken uit de Noordzee, maar Shells aanwezigheid in de regio zou wel aanzienlijk kunnen slinken. Volgens de krant staat topman Ben van Beurden erg onder druk om de hoge overnameprijs van het Britse gasbedrijf BG te rechtvaardigen.

Een woordvoerster van Shell wilde niet in detail op het bericht over de activiteiten op de Noordzee reageren. Shell telde onlangs omgerekend ruim 44 miljard euro neer voor BG. Het concern wil daar wereldwijd komende tijd tot bijna 27 miljard euro aan desinvesteringen tegenover stellen, zei Van Beurden in februari al.

De onderneming die zucht onder de lage olieprijzen is inmiddels druk bezig activiteiten op een rij te zetten voor zijn desinvesteringsprogramma. Bronnen meldden persbureau Bloomberg eerder deze maand dat ook belangen in Trinidad en Tobago, deelnemingen in olie- en gasvelden in India en pijpleidingen in de Verenigde Staten op de nominatie zouden staan om van de hand gedaan te worden.