Clicky


FreshCargo BV failliet verklaard

FreshCargo BV failliet verklaard
29-03-2016 16:32 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

HUISSEN - Voor de rechtbank van Gelderland is dinsdag 29 maart FreshCargo BV uit Huissen failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank van Gelderland zojuist aan Transport Online bevestigd.

De oorzaak voor het faillissement is op dit moment niet bekend. Mr. Gunning, curator van het failliete bedrijf, was dinsdagmiddag niet in de gelegenheid om het faillissement nader toe te lichten.

Volgens de Kamer van Koophandel werken er 15 werknemers bij het bedrijf. Daarnaast waren er voornamelijk charters werkzaam voor het bedrijf.

Vorige week vrijdag meldde Transport Online al dat er grote problemen bij het transportbedrijf waren. Charters meldden toen dat zij al een aantal weken geen geld meer hadden ontvangen.

Ook eind 2015 ontving Transport Online berichten dat FreshCargo in zwar weer verkeerde. Eigenaar René van der Werff ontkende toen echter dat er financiële problemen waren en dat er zeer zeker geen faillissement dreigde. Volgens René van der Werff waren een aantal personen eropuit om hem zwart te maken. "Ik heb een erfenis van Europe Flyer maar daar ben ik binnenkort ook vanaf", zei hij toen.

Europe Flyer

FreshCargo nam op 1 september 2013 het veel besproken Europe Flyer over van Bas Selman. Het bedrijf, opgericht op 1 juli 2013, is gevestigd aan de Hortensialaan in Huissen. Volgens de Kamer van Koophandel werken er 15 werknemers bij het bedrijf. Het merendeel van het personeel werkt als charter voor FreshCargo. FreshCargo is vooral actief in geconditioneerd groupagevervoer van foodproducten in Duitsland, Scandinavië, Spanje en Portugal.