Clicky


'Belgische belastingdienst deelt eerste boetes uit vanwege ontbreken OBU's'

'Belgische belastingdienst deelt eerste boetes uit vanwege ontbreken OBU's'
05-04-2016 12:28 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Volgens Vlaamse media zijn dinsdag de eerste boetes uitgedeeld voor het ontwijken van de kilometerheffing in België. De eerste dagen heeft de Belgische Belastingdienst nog een oogje dichtgeknepen maar deze gedoogperiode is nu voorbij.

De boetes zijn vooral uitgeschreven voor het ontbreken van een On Board Unit(OBU) of het opzettelijk ontwijken van de kilometerheffing. Ondertussen zijn er nog altijd veel klachten over OBU's die niet, of niet goed, werken.

David van Herreweghe van de Vlaamse Belastingdienst tegenover VRT nieuws: "Onze controleurs kunnen vrij snel zelf zien wat het probleem is. Is het gewoon uitgeschakeld of is er echt een technisch defect? In dat laatste geval kan uit latere analyses blijken of het al dan niet terecht was."

Ook TLV bevestigt dinsdag tegenover Transport Online dat de eerste boetes voor het ontbreken van de OBU's zijn uitgedeeld.

Dinsdag werd door Minister Melanie Schultz- Van Haegen bekendgemaakt dat de Vlaamse Belastingdienst coulant zal zijn naar Nederlandse vrachtwagenchauffeurs toe.

De vraag reist nu echter wel of de boete op voorhand betaald dient te worden en deze later wordt kwijtgescholden of dat de transporteur helemaal geen boete ontvangt.