Clicky


Geen doorstart voor FreshCargo BV

Geen doorstart voor FreshCargo BV
07-04-2016 12:07 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

HUISSEN - Het op 29 maart 2016 failliet verklaarde FreshCargo uit Huissen zal geen doorstart maken. Het bedrijf is inmiddels ook uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Curator mr. Gunning legt donderdagochtend uit wat er mis is gegaan bij het failliete transportbedrijf: "Al vanaf de overname in 2013 van het voormalige Europe Flyer heeft het bedrijf discussies en perikelen gehad met de voormalige Selman eigenaren. Er is eigenlijk steeds wel 'iets' geweest. Er is geen specifieke oorzaak te geven maar meer een combinatie van factoren. Er was gewoon financieel geen ruimte meer. Ze hebben te lang tegenwind gehad."

Bij het faillissement kregen dertig werknemers ontslag.

Eigenaar René van der Werff heeft besloten helemaal te stoppen met het transportbedrijf: "Ik heb meneer van der Werff leren kennen als een uitstekende en eerlijke man die geen banden had met de 'Selman' familie. Hij ziet het niet meer zitten om in het transport verder te gaan", aldus mr. Gunning.

Drie trailers gestolen

Op de dag van het faillissement werden door een charter van FreshCargo drie trailers met lading gestolen vertelt mr. Gunning: "Wrang genoeg meende een Roemeense charter dat hij op de dag van het faillissement drie trailers mee naar huis moest nemen. De trailers, geladen met diepvries vlees en olijfolie werden naar Hongarije ontvreemd. Dankzij directe aangifte bij de politie is inmiddels één trailer gevonden. Deze komt vandaag terug naar Nederland."

De redactie heeft geprobeerd contact te zoeken met René van der Werff maar hij is onbereikbaar voor een reactie.