Clicky


Kwart meer winst voor Delta Air Lines

Kwart meer winst voor Delta Air Lines
14-04-2016 13:33 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ATLANTA - Delta Air Lines heeft in het eerste kwartaal opnieuw kunnen profiteren van lagere brandstofprijzen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM wist mede daardoor de winst met ruim een kwart op te voeren.

Delta rapporteerde donderdag een nettowinst van 946 miljoen dollar (840 miljoen euro), 200 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. De opbrengsten daarentegen daalden met 1 procent tot 9,25 miljard dollar, ondanks een groei van het passagiersvervoer.

Op alle routes die Delta aanbiedt stonden de tarieven flink onder druk. Op vluchten tussen de Verenigde Staten en Europa, het segment waarin Delta nauw samenwerkt met Air France-KLM, daalden de opbrengsten met bijna 10 procent. Dat komt voor een belangrijk deel door wisselkoerseffecten.

De brandstofrekening viel met 1,4 miljard dollar ongeveer een derde lager uit dan in het eerste kwartaal van 2015. Dankzij de lagere kerosinekosten en besparingen op andere uitgaven verwacht Delta dit jaar miljarden vrij te spelen om de schuld af te bouwen en te investeren in onder meer vlootvernieuwing.