Clicky


Marktaandeel SÔR Ibérica stijgt door samenwerking met Bakker Bedrijfswagen Groep

Marktaandeel SÔR Ibérica stijgt door samenwerking met Bakker Bedrijfswagen Groep
25-04-2016 17:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Met de overname van het Spaanse SÔR Ibérica eind vorig jaar kreeg investeerder Miura uit Barcelona de smaak goed te pakken: begin dit jaar kocht het ook het Franse trailerbedrijf Chereau. Beide merken zijn ondergebracht in The Reefer Group. SÔR Ibérica staat daarmee binnen Europa op de nominatie van grootste leverancier van laadbakken en opleggers voor geconditioneerd vervoer.

Dankzij de samenwerking met Bakker Bedrijfswagen Groep die al jaren dealer is van SÔR Ibérica, ziet SÔR Ibérica het aandeel in de Nederlandse markt aanzienlijk stijgen.  

Als specialist in het onderhoud van opleggers voor koel- en vriesvervoer verzorgt Bakker Bedrijfswagen Groep als enige voor Nederland de import en service van ATP/FRC-gecertificeerde koelopleggers en losse koel- en vriesopbouw van SÔR Ibérica.

Nichemarkt

SÔR Ibérica heeft in de afgelopen 46 jaar internationaal naam opgebouwd met het continu innoveren van koel-vriesoplossingen voor logistieke dienstverleners. SÔR Ibérica bevindt zich in een nichemarkt: alle koel-vriestoepassingen worden exclusief op maat gemaakt, conform de specifieke wensen  van de klant. Inmiddels rijden er in Europa ruim 35.000 door SÔR Ibérica vervaardigde koel-vriescombinaties rond; in de afgelopen 10 jaar verkocht SÔR Ibérica meer dan 1.500 van deze combinaties in Nederland. SÔR Ibérica doet het sowieso erg goed: in 2015 verkocht het 1.250 combinaties in Europa, bleef het de grootste toeleverancier van Spaanse supermarkten en leidt het de implementatie van het Spaanse overheidsproject Megatrucks (LVZ 25.25m).

Meer slagkracht

De positionering van SÔR Ibérica in The Reefer Group biedt een gunstig perspectief op de Nederlandse markt dankzij het dealerschap van Bakker Bedrijfswagen Groep. Daarnaast levert de nieuwe groep meer slagkracht. Via The Reefer Group wordt SÔR Ibérica Europees marktleider van hoogwaardige koeltechnieken in opdracht van de klant.

Bakker Bedrijfswagen Groep heeft zeven vestigingen in het hart van Nederland. Naast dealer van SÔR Ibérica is Bakker Bedrijfswagen Groep ook dealer van Carrier Transicold koel/vriesmachines, DAF, Iveco Daily en Fiat Professional. Voor de tweede keer op rij is Bakker Bedrijfswagen Groep DAF-dealer van het jaar. Er werken ruim 175 medewerkers bij Bakker Bedrijfswagen Groep.