Clicky


Fed houdt rente ongewijzigd

Fed houdt rente ongewijzigd
27-04-2016 20:07 | Financieel | auteur ANP

WASHINGTON - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief ongemoeid gelaten. Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Daarbij staat de centrale bank open voor het verhogen van de rente bij de beleidsvergadering in juni. In een begeleidende verklaring wezen de beleidsbepalers op de verbetering van de wereldwijde economie. De zinsnede bij de vorige verklaring, dat de wereldwijde economische en financiële ontwikkelingen risico's blijven vormen, werd weggelaten. In plaats daarvan merkten de centrale bankiers op ,,nauwlettend toe te blijven zien'' op de economische gang van zaken.

Volgens de Fed is de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt verder verbeterd, ondanks enige vertraging van de economische activiteit. Verder is het besteedbaar inkomen van huishoudens toegenomen en blijft het consumentenvertrouwen hoog. De centrale bank herhaalde de rentetarieven waarschijnlijk geleidelijk te zullen verhogen. De Federal Reserve verhoogde in december voor het eerst in bijna tien jaar de rente naar het huidige niveau.