Clicky


Monstertruckchauffeur Mario D. gaat in hoger beroep

Monstertruckchauffeur Mario D. gaat in hoger beroep
29-04-2016 12:22 | Binnenland | auteur ANP

ENSCHEDE - Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in 2014 in Haaksbergen met zijn monstertruck het publiek inreed, gaat in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank in Almelo hem heeft opgelegd.

Twee weken geleden kreeg de stuntman vijftien maanden cel voor het drama waarbij drie doden en meer dan 24 gewonden vielen. Hij vindt de straf te hoog, bevestigt zijn advocaat Rob Oude Breuil.

"De schuld is te veel bij hem gelegd. Daardoor heeft hij een hoge straf gekregen. Een werkstraf was meer op zijn plaats geweest'', aldus de raadsman. Hij wil bovendien opnieuw onderzoek laten doen naar de technische mankementen aan het voertuig.

Het ongeluk kostte een bejaarde vrouw, een man en een kind van vijf jaar het leven.

Het Openbaar Ministerie had een straf van 1,5 jaar cel geëist tegen D., die de controle over het voertuig had verloren. De chauffeur was zelf verantwoordelijk voor het ongeluk, concludeerde de aanklager eerder.

De rechtbank benadrukte dat "geen enkele straf recht doet aan het leed van de slachtoffers en nabestaanden''. De organisator van het evenement, stichting Sterevenementen, kreeg een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro.