Clicky


Afsluiting Milrooijsebrug

Afsluiting Milrooijsebrug
07-05-2013 17:29 | Algemeen | auteur de redactie
SINT-MICHIELSGESTEL - Rijkswaterstaat werkt aan de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart tussen Den Dungen en Veghel. Het kanaal wordt verbreed en verdiept. De bestaande bruggen gaan omhoog zodat er in de toekomst ook schepen met maximaal drie lagen containers kunnen varen. Vanaf maandag 13 mei tot medio juli wordt daarom de Milrooijsebrug volledig afgesloten voor vracht- en autoverkeer. De brug blijft wel toegankelijk voor fietsverkeer en voetgangers

Het vracht- en autoverkeer wordt gedurende de afsluiting omgeleid via de Heeswijksebrug (Harry Kinnardbrug) en de Dungensebrug. De omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven met gele borden.

Om klasse IV schepen met drie lagen containers doorgang te bieden, worden de Milrooijsebrug en de brug bij Heeswijk en Schijndel (Harry Kinnardbrug) met ruim 1 meter verhoogd. Ook de fiets- en voetgangersbrug in het Gazellepad gaat omhoog met ca. 80 cm. Rijkswaterstaat contracteert rond de zomerperiode een aannemer voor de verhoging van de brug in de A50, de zogenaamde Julian J.Ewellbrug.

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemerscombinatie Vissers Ploegmakers / F.P.H Ploegmakers aan het verbreden en verdiepen van de Zuid-Willemsvaart over een lengte van 13 kilometer. Andere werkzaamheden zijn het verhogen van verschillende bruggen, het vervangen van damwanden en het aanbrengen van natuurvriendelijke oevers.

De aanpassing aan dit deel van de Zuid-Willemsvaart is van groot belang voor de bereikbaarheid van Brabant over water en voor de economische bedrijvigheid in de regio. Eind 2014 zijn bedrijventerreinen en de containerterminal in Veghel beter bereikbaar voor grotere binnenvaartschepen en schepen met een lading tot 7 meter hoogte.