Clicky


Onweer boven Checkpoint Charlie

Onweer boven Checkpoint Charlie
03-05-2016 20:13 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Onweer boven Checkpoint Charlie heeft twintig toeristen dinsdag angstige momenten bezorgd. Ze zaten in de halfopen cabine onderaan de kabelballon die op 150 meter hoogte een fraai uitzicht biedt over de omgeving van de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Doorgaans tenminste, niet als de weersomstandigheden tegenzitten.

Een plotseling stormfront zorgde voor evenveel turbulentie als consternatie in de lucht. Ooggetuigen zagen de passagiers hurken en zich vastklampen om niet overboord te worden geslingerd. De operator had de bui overigens zien hangen en de ballon uit voorzorg al laten zakken naar 110 meter. Daar kreeg de harde wind pas goed vat op verankerde vaartuig, dat af en toe angstig dicht naar een naburig gebouw toe dreef.

De uitbater van de attractie slaagde er minutenlang niet in de ballon veilig naar de grond te halen. Uiteindelijk lukte dat met veel moeite. De kapitein, die zijn 'manschappen' had geadviseerd zich zo klein mogelijk te maken, kreeg na afloop lof toegezwaaid voor zijn koelbloedig optreden. "Hij is weloverwogen te werk gegaan'', zei een woordvoerder van de brandweer.

Een aantal mensen kreeg ter plaatse medische hulp, maar niemand raakte gewond. Er moet nog worden uitgezocht waarom de ballon ondanks het voorspelde slechte weer toch de lucht was ingegaan.