Clicky


Twee personen onwel door chemische geur

Twee personen onwel door chemische geur
10-05-2016 14:34 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

RAAMSDONKSVEER - Twee personen raakten dinsdagochtend onwel door een onbekende chemische lucht. Brandweer en politie stelden een onderzoek in. Mogelijk was de geur afkomstig uit een jerrycan benzine, meldt de politie.

Tegen het einde van de ochtend werd twee personeelsleden van een kantoorpand aan de Prins Hendrikstraat onwel. Ze werden door de ambulance ter plekke behandeld en hoefden geen nadere medische zorg. Ook de brandweermensen en politieagenten roken een vreemde lucht. Dit was reden om de omgeving af te zetten. Er werden voorzorgsmaatregelen getroffen om de bovengelegen woning te doorzoeken. De bron en aard van de geur waren op dat moment niet duidelijk. Er werd op dat moment rekening gehouden met mogelijke productie van synthetische drugs.

In de woning werden geen verdachte stoffen aangetroffen. Ook metingen door de brandweer gaven geen duidelijkheid over de herkomst van de geur. Mogelijk was de lucht afkomstig uit een aangetroffen jerrycan benzine. De 28-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Hij is direct in vrijheid gesteld toen bleek dat er geen bijzonderheden in zijn huis waren aangetroffen. De man wordt niet verdacht van een strafbaar feit.