Clicky


Vier keer IVECO Stralis Hi-Way voor Transportbedrijf Schraven BV

Vier keer IVECO Stralis Hi-Way voor Transportbedrijf Schraven BV
11-05-2016 11:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - Onlangs heeft Transportbedrijf Schraven BV uit Nijmegen vier nieuwe IVECO Stralis trekkers in de vaart genomen. De trekkers zijn uitgevoerd met de Hi-Way cabine voor internationale transportwerkzaamheden en hebben de 420pk en 1900Nm krachtige FPT Cursor 11 dieselmotor aan boord. Dankzij het Hi-eSCR uitlaatgas behandelingssysteem is EGR overbodig wat zorgt voor een langer onderhoudsinterval, schonere verbranding, een lager brandstofverbruik en dus een lagere Total Cost of Ownership.

In 1885 liet de heer Johannes Schraven zich inschrijven als slepersbedrijf in Nijmegen. Met paard en wagen werden zand, grind en klinkers vervoerd waarmee de gemeente Nijmegen de straten verhardde. Vanaf 1912 is het bedrijf papier gaan vervoeren in opdracht van de papierfabriek Gelderland. Later, in 1945, werden de conventionele paardenkrachten vervangen door vrachtwagens. De activiteiten zijn toen uitgebreid met het verzorgen van verhuizingen.

Vandaag de dag is de dagelijkse leiding van Transportbedrijf Schraven BV in handen van de vierde generatie Schraven. De huidige transportactiviteiten bestaan voornamelijk uit palletdistributie binnen de Benelux en Duitsland, containertransport, papiertransport en distributie van bouwmaterialen, zowel horizontaal als verticaal.

Vier keer IVECO Stralis Hi-Way 420pk

De vier nieuwste IVECO Stralissen in het wagenpark van Transportbedrijf Schraven BV is uitgevoerd met de grootste cabinevariant uit het gamma, de Hi-Way. De trekkers zijn uitgerust met twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 1260 liter en een AdBlue tank van 135 liter. De motor betreft een 420pk en 1900Nm krachtige FPT Cursor 11 dieselmotor, gekoppeld aan de 12-traps EuroTronic automatische versnellingsbak.

Dankzij het Hi-eSCR uitlaatgas behandelingssysteem wordt de Euro-VI norm bereikt zonder EGR. Dit zorgt voor een schonere verbranding waardoor een langer onderhoudsinterval mogelijk is en het brandstofverbruik aanzienlijk wordt verlaagd. IVECO past dit systeem toe op de volledige range zware voertuigen en is hiermee uniek.