Clicky


Klaas Otto verdacht van witwassen veel geld

Klaas Otto verdacht van witwassen veel geld
11-05-2016 16:58 | Binnenland | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - Voormalig leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren "aanzienlijke bedragen'' crimineel verdiend geld heeft uitgegeven. De politie doorzoekt woensdagmiddag zijn woning in Bergen op Zoom.

Politie en justitie verdenken hem daarom van witwassen. Het doel van de doorzoeking is om hiervoor meer bewijs te vinden. Voor het onderzoek is ook de boekhouding van de verdachte in beslag genomen bij een financieel specialist in Oosterhout.

Er is nog niemand aangehouden. Klaas Otto was bij de inval niet aanwezig, maar de politie wil hem wel als verdachte graag spreken. "We vragen hem vriendelijk doch dringend om zich bij ons te melden'', zegt een politiewoordvoerder.

Een politieteam van tussen de dertig en veertig mensen voert de doorzoeking uit. Onder hen zijn digitaal rechercheurs, mensen van het team bijzondere doorzoekingen die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes en een hond die kan speuren naar geld. Om de woning zijn inmiddels zwarte schermen geplaatst.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's). Deze motorclubs verbinden politie en justitie aan allerlei criminele activiteiten.