Clicky


Streep door 172 vluchten in Düsseldorf

Streep door 172 vluchten in Düsseldorf
11-03-2013 20:27 | Burgerluchtvaart | auteur de redactie
DÜSSELDORF(Novum/AP) - Op luchthaven Düsseldorf zijn 172 van de 593 geplande vluchten van maandag geannuleerd vanwege een eendaagse staking van veiligheidspersoneel. Dat meldt het persbureau dapd. Vakbond ver.di wil hiermee druk uitoefenen op onderhandelingen over een loonsverhoging voor al het veiligheidspersoneel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Voor alleen het luchthavenpersoneel heeft de staking tot succes geleid.

Ongeveer 250 medewerkers van de veiligheidsdienst van Düsseldorf deden mee aan de staking. Hierdoor konden passagiers de hele dag slechts gebruik maken van de helft van de controlepoorten. Düsseldorf is de derde luchthaven van Duitsland.

In de loop van maandag is voor de in totaal zeshonderd veiligheidsmedewerkers op de luchthaven een akkoord bereikt, meldde dapd. Het uurloon wordt in twee stappen verhoogd met in totaal vijftien procent. Het akkoord moet volgende week maandag nog wel worden goedgekeurd door de leden van ver.di. De komende dagen zal op het vliegveld in ieder geval niet worden gestaakt.


Voor de rest van de veiligheidssector in Noordrijn-Westfalen wacht ver.di naar eigen zeggen nog op een beter bod. Voor de 34 duizend werknemers in de industrie in de deelstaat, van wie er tweeduizend in de luchtvaart werken, wil de vakbond een loonsverhoging van dertig procent. De werkgevers hebben tot nu toe negen procent toegezegd.

De actie op maandag was al de zevende op Düsseldorf en de nabijlegen luchthaven Keulen/Bonn sinds december. De werkgevers hebben nu gevraagd om een mediator in het loonconflict.