Clicky


Max Verstappen valt uit in GP Monaco

Max Verstappen valt uit in GP Monaco
29-05-2016 15:06 | Sport | auteur ANP

MONAOC - Max Verstappen is zondag gecrasht in de Grand Prix van Monaco. De coureur van Red Bull reed op ongeveer de helft van de race op het stratencircuit zijn auto in de vangrail. De achttienjarige Nederlander, die twee weken geleden historie schreef met zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje, was zaterdag in de kwalificatierace ook al uitgevallen.

De Nederlander was bezig aan een puike race, die door de regen voorzichtig van start was gegaan achter de neutrale wagen. Verstappen, die door een wissel van chassis vanuit de pitstraat moest beginnen, rukte al snel op in het veld. Hij toonde onder meer zijn klasse door in twee ronden tijd vier concurrenten in te halen.

De Limburger, met zijn zege in Spanje de jongste winnaar aller tijden in de Formule 1, had nog maar net zijn regenbanden omgeruild voor slicks toen het misging. Hij gleed weg met zijn bolide en reed vol de vangrail in. Hij lag op dat moment op de negende positie.

Vorig jaar haalde Verstappen ook al het einde niet van de beruchte GP van Monaco. Toen botste hij met de Fransman Romain Grosjean. In de kwalificatie van zaterdag ging het al mis bij zijn eerste serieuze poging een snelle ronde te rijden. Verstappen maakte een zeldzame inschattingsfout bij het insturen van een bocht en belandde met zijn Red Bull in de omheining.

Het is zijn tweede uitvalbeurt in dit seizoen. Ook in de Grand Prix van Rusland, zijn laatste race voor Toro Rosso, haalde Verstappen het einde niet.