Clicky


Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs met rijdende schroothoop onderweg

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs met rijdende schroothoop onderweg [+foto's]
01-06-2016 11:50 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

DORTMUND(D) - Op de A2 heeft de politie van Dortmund dinsdag 31 mei in Castrop-Rauxel een vrachtwagen van de weg gehaald. De 38-jarige Poolse chauffeur werd, vanwege drugsgebruik en de ernstig slechte staat van zijn vrachtwagen, het verdere reizen verboden.

De politie controleerde de vrachtwagen rond 16:15 uur op de A2 in de richting van Oberhausen. Bij het controleren vonden ze drie niet goed functionerende remmen. Zes van zijn banden waren versleten en de luchtvering werkte niet correct.

Naast het voertuig zelf zorgde ook de ladingzekering voor het nodige hoofdschudden bij de politie. Een van de metalen rongen was volledig afgebroken en diverse spanbanden waren gescheurd waardoor de lading enkel nog tegengehouden werd door het zeil van de oplegger.Vanwege het opvallende gedrag van de Pool werd bij hem een drugstest afgenomen. Deze was positief. Een arts heeft daarna een bloedproef afgenomen en de politie verbood de man verder te rijden. Zijn papieren werden in beslag genomen en hij kreeg een proces-verbaal.