Clicky


Palletways overgenomen door Imperial

Palletways overgenomen door Imperial
01-06-2016 17:17 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Palletways, Europa’s grootste leverancier van expres gepalletiseerd distributie diensten, kondigt vandaag aan dat Imperial Holdings Limited (“Imperial”) heeft ingestemd met het verwerven van het bedrijf van de huidige aandeelhouder Phoenix Equity Partners voor een totale transactiewaarde van £163 miljoen.

Imperial is een Johannesburg-beursgenoteerd, Zuid-Afrikaans gebaseerd internationale groep van bedrijven met een focus op consumenten- en industriële logistiek. Imperial steunt Palletways’ huidige management volledig en heeft toegezegd de bestaande groei-strategie van de onderneming te handhaven evenals de plannen om verder te investeren in geografische expansie, product en service ontwikkeling en Palletways’ leidende technologieplatform. Imperial’ expertise in de logistieke sector zal verdere groei en ontwikkeling van Palletways’ aanbod in bestaande en nieuwe gebieden helpen.

Deze overname bevestigt het succes van het huidige management team en de vorige eigenaar, Phoenix Equity Partners, in het ontwikkelen van de bedrijfswaarde en bereiken via geografische uitbreiding, en investeringen in de Palletways’ toonaangevende diensten.

Het bedrijf heeft, in eigendom van Phoenix, aanzienlijk uitgebreid door middel van een reeks greenfield-investeringen en internationale overnames,  groeiend vanuit enkel de UK tot een geïntegreerde pan-Europese aanwezigheid in 20 landen. Palletways levert nu 8 miljoen pallets per jaar in heel Europa, terwijl de winsten zich de afgelopen drie jaar meer dan verdrievoudigd hebben.

James Wilson, Chief Executive Officer by Palletways zei: “We willen Phoenix bedanken voor al hun steun. We zijn verheugd te gaan werken met Imperial om over te stappen naar de volgende fase van Palletways’ ontwikkeling door te blijven uitbreiden naar nieuwe markten en het verbeteren van de ervaringen van onze leden en klanten. Het Palletways management team deelt een gemeenschappelijke visie met Imperial en blijft zich volledig inzetten voor het bedrijf, zoals wij ook de strategie voor verdere groei voort blijven zetten. Dit is een fantastische kans voor Palletways en al haar leden om voort te bouwen op ons succes.”

Mark Lamberti, Chief Executieve Officer bij Imperial zei: “Het Palletways businessmodel en indrukwekkende geografische bereik zullen een aanvulling zijn op onze bestaande diensten en netwerken in de logistieke sector. Wij bewonderen de verworvenheden van het management team en zien er naar uit om met hen samen te werken waarbij Palletways haar diensten blijft ontwikkelen en extra mogelijkheden voor groei in het Verenigd Koninkrijk en Europa nastreeft.”

Palletways zal na de transactie, die nog steeds wordt onderworpen aan goedkeuringen, als een zelfstandig bedrijf binnen de Imperial groep.

Lazard trad op als financieel adviseur van Palletways bij de transactie.

Opgericht in het VK in 1994, biedt Palletways een expres levering oplossing voor zendingen van gepalletiseerde goederen. Ze zijn het toonaangevende toegewijde pallet netwerk in Europa. Het Palletways netwerk exploiteert meer depots en grotere volumes dan enig ander pallet-netwerk. In totaal gaat Palletways dagelijks om met 38.000 pallets verspreid over alle operaties, hetgeen neerkomt op één op elke vier pallets behandeld door gepalletiseerde goederen netwerken in het VK.

Tijdens een typische operationele dag behandelt Palletways elke seconde één pallet. In de afgelopen 22 jaar heeft Palletways een strategisch netwerk ontwikkelt van meer dan 400 depots en 14 hubs en bidet nu afhaal- en distributie diensten in 20 Europese landen: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Republiek Ierland, Roemenië, Spanje, Slowakije, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.