Clicky


Dematic ontwikkelt nieuw distributiecentrum voor Delhaize in Brussel

Dematic ontwikkelt nieuw distributiecentrum voor Delhaize in Brussel
20-06-2016 16:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Dematic GmbH heeft van de Belgische retailer Delhaize een turnkey-opdracht gekregen voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Brussel. Centraal in het distributiecentrum staat een automatisch palletiseersysteem voor gemengde pallets (AMCAP), dat dankzij de constructie niet alleen erg ruimtebesparend is, maar ook het energieverbruik aanzienlijk vermindert.

“Wij zijn uiteraard zeer trots dat Delhaize voor Dematic koos om een nieuw distributiecentrum in Brussel te realiseren. Onze ervaring in de retail, onze uitgebreide kennis van logistieke automatisering en softwaresystemen en onze expertise in ontwerp en design van logistieke centra waren de voornaamste redenen, dat wij deze belangrijke opdracht gekregen hebben”, zei Ulf Henriksson, CEO van Dematic.

Delhaize Groep is een internationale retailketen met meer dan 3.400 filialen wereldwijd en een omzet van 23 miljard euro. De logistieke specialisten van Dematic zullen twee hoogbouwmagazijnen bouwen met 13 gangpaden, die uitgerust worden met automatische miniloadkranen van het type RapidStore AS/RS. De opdracht omvat eveneens 20 gangen voor het Dematic Multishuttle twee systeem met 300 shuttles en 18 reserveshuttles.

In het midden van het distributiecentrum komt een automatisch palletiseerssysteem voor gemengde pallets. Deze geavanceerde oplossing voor orderpicking en palletisering bestaat uit 18 RapidPalls, die een grote hoeveelheden verschillende dozen en andere verpakkingen automatisch op pallets of in rolcontainers samenvoegt en stapelt. AMCAP is een ideaal systeem voor distributiecentra in de levensmiddelenretail. Het voorkomt fouten en productschade bij orderpicking en verbetert de nauwkeurigheid van het voorraadbeheer.

De Dematic iQ PackBuilder-software zorgt voor volgestapelde en stabiele pallets op basis van de product- c.q verpakkingseigenschappen en de regels die het bedrijf daarvoor zelf definieert. Dankzij een efficiënt gebruik van de laadruimte van transportvoertuigen worden vrachtkosten bespaard. Een doorslaggevende factor voor de beslissing om technologie van Dematic voor het distributiecentrum in te zetten is de compacte bouw van de AMCAP. Het ontwerp is niet alleen ruimtebesparend, maar vermindert ook het energieverbruik aanzienlijk en daarmee de wereldwijde CO₂-footprint van Delhaize.