Clicky


Zeevarenden in het zonnetje tijdens Dag van de Zeevarende

Zeevarenden in het zonnetje tijdens Dag van de Zeevarende
23-06-2016 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Op zaterdag 25 juni 2016 organiseert de International Maritime Organization de 'Day of the Seafarer' en staat stil bij het werk dat alle zeevarenden wereldwijd doen. In Nederland gebeurt dat bij de STC-Group in Rotterdam. Om 10.00 uur zal daar de opening verricht worden door H. E. Jaime Victor B. Ledda, ambassadeur van de Filippijnen in Nederland en door Bart van Kessel, young maritime representative, die de opleiding tot Maritiem Officier volgt aan de Rotterdam Mainport University.

Het overgrote deel van het Nederlandse publiek realiseert zich nauwelijks dat 90 procent van de goederen via zeeschepen over water wordt vervoerd. Het thema van de Dag van de Zeevarende is daarom: 'Het werk van zeevarenden is vaak onzichtbaar. Hun schepen zijn ver weg. Staan wij daar ooit bij stil?'

Op 25 juni kan iedereen daarom kennis maken met de wereld van de zeevarende en hen in het zonnetje zetten door een bedankkaartje te schrijven die gestuurd worden aan de zeevarenden.

Tot 14:00 uur zijn er in het STC-gebouw aan de Lloydstraat 300 te Rotterdam verschillende maritieme activiteiten en vertellen zeevarenden en reders wat het is om een zeevarend beroep te hebben.

De Dag van de Zeevarende is onder andere een initiatief van de Vereniging Maritiem Gezinskontakt. Nautilus International, Rotterdam Mainport University en Spiritension. Diverse rederijen, KVNR en andere maritieme organisaties hebben hun medewerking toegezegd.