Clicky


Winstalarm moederbedrijf British Airways

Winstalarm moederbedrijf British Airways
24-06-2016 13:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Luchtvaartgroep IAG heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling houdt er rekening mee dat het op korte termijn last zal hebben van het Britse besluit om uit de Europese Unie te stappen.

In de aanloop naar het donderdag gehouden referendum had IAG naar eigen zeggen al meer moeite om tickets aan de man te brengen dan verwacht. Nu het Britse volk in meerderheid voor een vertrek uit de EU heeft gekozen, ligt een verbetering niet voor de hand.

IAG ging er tot dusver vanuit dat de operationele winst dit jaar net zo sterk zou toenemen als in 2015, mede dankzij nog lagere brandstofkosten. Op die prognose komt het bedrijf nu terug, hoewel het nog wel een aanzienlijke winststijging voorziet.

Op de lange termijn voorziet IAG geen noemenswaardige gevolgen voor bijvoorbeeld de winstgevendheid of concurrentiekracht. De eveneens Britse prijsvechter easyJet denkt ook dat blijvende schade kan worden vermeden, mits de regering op tijd regelt dat Groot-Brittannië deel blijft uitmaken van de Europese luchtvaartmarkt.