Clicky


Van der Wal breidt hoofdkantoor in Utrecht uit

Van der Wal breidt hoofdkantoor in Utrecht uit
12-07-2016 16:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Logistiek dienstverlener Van der Wal is haar hoofdkantoor in Utrecht aan het renoveren en uitbreiden. De verbouwing is in mei 2016 gestart en zal begin augustus 2016 gereed zijn. Het huidige hoofdkantoor stamt uit 1992 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Na oplevering is het gebouw ingrijpend gemoderniseerd en zal het energiegebruik afnemen.

Met oog op de toekomst vergroot Van der Wal haar kantoorpand met bijna een derde aan werkruimte. Hodes Bouwsystemen B.V. breidt het bestaande hoofdkantoor uit met 615 m2. “Van der Wal groeit gestaag, daar hebben we met deze bouwplannen rekening mee gehouden,” aldus Gertjan Boom, Managing Director bij Van der Wal.

Het nieuwe gedeelte wordt aangebouwd aan het bestaande pand en de nieuwe stijl wordt doorgetrokken. Het hoofdkantoor krijgt daarmee een hele andere uitstraling, zowel van buiten als van binnen. Gertjan Boom: “Het huidige kantoorpand is gebouwd in een tijd dat het vanzelfsprekend was dat medewerkers met één of twee collega’s op een kamer werkten. Nu is dat anders.”

Door de jaren heen zijn er hier en daar al muurtjes doorgebroken, maar in het nieuwe pand zullen alle kamers verdwijnen. “Het nieuwe kantoor is een open werkruimte met ontmoetingsplekken om te kunnen overleggen en samenwerken,” aldus Gertjan Boom.

Na de verbouwing is het kantoor energiezuiniger dan voorheen. Bij de verbouwing worden duurzame materialen gebruikt en slimme meet- en regelsystemen toegepast voor bijvoorbeeld verlichting en luchtbehandeling. Gertjan Boom: “Het hele pand wordt geïsoleerd met kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal. Daarnaast hebben we gekozen voor LED-verlichting en een milieuvriendelijk klimaatbeheersingssysteem.”

De renovatie en uitbreiding van het hoofdkantoor smaakt naar meer voor Van der Wal. Ook voor de vestiging in Roermond zijn veranderplannen. Eind november 2016 zullen alle medewerkers verhuizen naar een nieuwe locatie op de Ringweg. Met deze verhuizing wint Van der Wal 2500 m2 aan terrein. Inclusief nieuw kantoor en garage beslaat de nieuwe locatie 13.500 m2.